O frântură de istorie

Din orașele modelate după stilul occidental european, la poienile neumblate ale satelor unde timpul s-a oprit în loc, oaspetele transilvănean e invitat să descopere averile patrimoniale, arhitectura medievală, melanjul de influențe gotice, baroce și renascentiste, istoria militară, politică și comunitară a acestor locuitori nemuritori din memoria țării transilvănene. În miezul frumuseții naturii neatinse și al grandorii istoriei de la penumbra unui turn, în aerul și atmosfera Richișului medieval, se deschid porțile călătoriei către vremurile transilvănene de odinioară.
De aici de la Richiș, oaspetele Transylvania Inns e așteptat cu bucatele, veșmintele și avântul celor ce au clădit spiritul neîmblânzit săsesc, să descopere crama degustătorului de tradiții între zidurile cetăților fortificate. Cel care caută un releu pentru istoria, arhitectura și obiceiurile transilvănene străvechi, Richișul și TransylvaniaInns îi stau la dispoziție cu festinuri organice și întreg han încropit din străvechea distincție a cetăților medievale.
Bine ai venit în Transilvania!

Siebenburgen și comorile sale urbane
Dispunând de un grad mare de autonomie în schimbul obligației de a apăra țara Transilvaniei, sașii se organizează și formează cele 7 scaune sau unități administrative, baza ulterioară a Siebenburgenului. În traducere literală, Siebenburgen înseamnă Cele 7 orașe, dar istoricii dezbat încă înțelesul acestui cuvânt, mulți considerându-l traducerea în germană a numelui Transilvaniei.
Cu toate acestea, generic, Siebenburgen este reprezentat de cele 7 orașe săsești, cele 7 comori istorice urbane: Sebeș, Orăștie, Sibiu, Mediaș, Sighișoara, Brașov, Bistrița și Cluj-Napoca. Unele s-au dezvoltat spre modernism, altele au păstrat izul medieval de odinioară devenind unice în lume, cum e cazul Sighișoarei – singurul oraș medieval locuit din România, și cea mai bine păstrată cetate medievală din lume.