TRADIȚII, BUCATE, NATURĂ, VIN ȘI VOIE BUNĂ

Pe lângă Richiș

Transilvanian Brunch

Descoperă un autentic mozaic cultural şi gastronomic: reţete vechi şi uitate sunt gătite de bucătărea­sa satului împreună cu vecinătăţi sau familii, folosind doar produse locale şi de sezon. Se alege cel mai frumos loc zona Hârtibaciu & Târnave şi mai mulți oameni mănâncă împreună în aer liber. Ești invitat apoi sa descoperi cultura locală într-o drumeţie sau o plimbare prin sat.

Festivalul Verzei din Moșna

Puţini ştiu că delicioasele legume din Moşna au un festival al lor. Festivalul Verzei de la Moşna organizat în ultimii ani la mijloc de lună octombrie atrage însă din ce în ce mai mulţi gurmanzi şi iubitori ai acestei legume. În cadrul festivalului este organizat şi un Târg de Produse Tradiţionale dar şi o paradă a căruţelor cu produse tradiţionale. De asemenea, bucătăresele locului se întrec în preparate care mai de care mai apetisante, toate conţinând varza crescută pe plaiurile din Moşna.

Electric Camping

“Let’s have a party!” Se alege un loc fain de campare la poalele munţilor sau într-un sat din Valea Hărtiaciului, numai bun pentru o cină cu produse locale, în ambianţa muzicii mixate de un DJ și se sărbătorește toată noaptea. Dimineața cei care participă la eveniment se bucură, de asemenea, de produsele locale la micul dejun de pomină.

ÎN CLUJ 

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

Fondat în 2002 la Cluj-Napoca, TIFF a reușit să devină foarte repede cel mai important eveniment dedicat filmului din România și unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale anuale din țară. A primit titulatura de membru CENTEAST (Alianta Festivalurilor de Film din Europa Centrală și de Est) și este sprijinit de Programul MEDIA – Europa Creativă, aducând anual peste 60.000 de turiști la Cluj.

Jazz in the Park

De două ori finalist la European Festival Awards, ‘Jazz in the Park’ ajunge la ediția aVa la finalul lunii Iunie 2017. Mai multe scene pe care artiști din țară și din străinătate sunt pregătite pentru cântări live pentru tine, fie că vii să te bucuri de o plimbare, fie că vii special pentru eveniment. Parcul Central va fi în continuare inima festivalului, unde accesul la evenimente va fi gratuit.

UNTOLD Festival

Cel mai mare festival de muzică din România, se desfăşoară în luna August la Cluj-Napoca, reunind peste 150 dintre cei mai buni artişti din lume (Faithless, Scooter, Parov Stelar, James Arthur, dar şi renumiţii DJ Armin van Buuren, Tiesto, Afrojack şi Hardwell). Organizat doar de câțiva ani, Untold Festival a fost catalogat în 2015 ca cel mai bun festival dance din Europa, aducând anual peste 200.000 de turiști la Cluj.

În Sighișoara

Festivalul de Artă Medievală

Are loc în ultimul week-end al lunii Iulie, începe vinerea la prânz (prin deschiderea oficială) şi se încheie duminică noaptea cu un imens foc de artificii, care, cu siguranţă nu trebuie ratat – și cu parada costumelor. Unul dintre cele mai vechi festivaluri medievale din țară a adus la Sighișoara sute de mii de turiști și continuă încă să o facă.

Festivalul Fanfarelor Sighişoara - Septembrie 2017

Organizat în primul weekend al lunii Septembrie – un eveniment care se adresează iubitorilor muzicii de promenadă aflându-se la cea de-a IX-a ediţie. La acest festival participă fanfare din România dar şi din oraşele cu care Sighişoara este înfrăţită sau cu care are relaţii de parteneriat. Pe parcursul celor două zile ale festivalului vor avea loc mini recitaluri susţinute de fanfare în diferite cartiere ale oraşului.

Sighișoara Blues Festival

Sighișoara Blues Festival este de acum o prezenţă bine cunoscută şi apreciată în mediile artistice româneşti şi de peste hotare, un eveniment major îndrăgit de toţi iubitorii şi simpatizanţii blues-ului. Muzica şi istoria reunite, aduc pe scena festivalului nume de vârf ale blues-ului din întreaga lume de peste un deceniu, transformând Sighișoara la finalul lunii Martie în capitala blues-ului, timp de un weekend.

În Sibiu

Festivalul Internaţional de Teatru

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este un eveniment ce promovează excelența în artele spectacolului. Selecția evenimentelor care fac parte din programul festivalului se face la recomandarea comisiei artistice, iar participarea la festival este posibilă doar pe baza unei invitații oficiale.

Sibiu Jazz Festival

Este cel mai vechi festival de acest gen din tara si unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat, inca din anii ’80, „Capitala Jazzului” din Romania. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mandri cu o istorie de peste patru decenii, cand insasi existenta acestei muzici abia depaseste un secol.

Târgul de Crăciun

A început acum peste un deceniu, organizat după modelul faimoaselor târguri germane-austriece de Crăciun. Timp de peste o lună, localnicii și turiștii pot găsi în peste 70 de căsuțe expozanți din întreaga țară și din străinătate, cu produse atent selecționate, iar copiii pot participa la atelierele tematice desfășurate în Atelierul lui Moș Crăciun, chiar în inima unuia dintre cele mai frumoase orașe transilvănene.

Îți recomandăm și

Birdwatching

Zona Târnavelor e un loc ideal pentru cei dornici de ‘bird watching’, putând descoperi păsări tipic habitatelor de pădure sau specii rare de păsări specific zonei (Crex, Aqvila Pomarina, Lanius minor, Lanius Colluriosau Oriolus Oriolus) într-un decor natural impresionant, specific Daneșului.

Vizitarea stânelor și ciobanilor

Bulzul, telemeau, jintiţa proaspătă, urda, caşul sau pastrama de miel sunt câteva din delicatesele pe care le găseşti în zona Transilvaniei. Se vorbea că pe vremuri în această zonă pitorească a Transilvaniei, trăiau cei mai înstăriţi oameni din România: ciobanii, oameni mândrii şi muncitori, care îşi croiau drum pe potecile munţilor Cindrel, alături de câteva sute de oi, pentru a pregăti aceste delicatese culinare.

Descoperă Grădina cu flori a Europei

Diversitatea florei transilvănene este atât de mare încât Transilvania reprezintă centrul diversităţii Europene. Aici descoperim minunate pajiști pline de flori de câmp, alături de păsări și animale ce au dispărut în alte părți din Europa, dar aici trăiesc pe terenurile agricole, în armonie. Printre plantele deosebite din zona amintim trei-fraţi-pătaţi, floarea de colţ dar şi bujorul de stepă, protejate prin lege.

Ski în Poiana Braşov

Poiana Braşov este situată lângă oraşul Braşov în Munţii Postăvaru, şi e cea mai iubită staţiune de ski din România. Dispune de multe pârtii care pot satisface pe oricine, de la începători până la avansaţi, într-un decor montan fascinant.

Ture montane în Apuseni

Munţii Apuseni reprezintă una din cele mai intereseante destinaţii turistice din România. Relieful carstic (aproximativ 400 peşteri), precum şi flora şi fauna specifică reprezintă tot atâtea motive pentru care a zona fost declarată rezervaţie naturală. Locuitorii acestei zone, moţii, sunt renumiţi pentru obiectele din lemn pentru uz gospodăresc, pe care continuă să le confectioneze de generaţii, Apuseni fiind una dintre cele mai conservatoare zone din Transilvania cu tradiții ancestrale.

Drumul lui Dracula

Primul traseu tematic destinat dedicat Contelui Dracula, după descrierile din romanul lui Bran Stoker, un best-seller acum un secol, ce a născut legenda lui Dracula. Începe în inima Bistritei unde ar fi poposit Jonathan Harker, personajul principal din romanul lui Bram Stoker și străbate cele mai frumoase zone din Bistrita, ajungând în final în Pasul Tihuța sau Borgo Pass, tărâmul Contelui Dracula. Este primul traseu tematic din țară dedicat Contelui Dracula, care poate fi parcurs deja de mai bine de două săptămâni.

Tura cu bicicleta pe Colinele Transilvaniei

Satele Viscri, Buneşti şi Meşendorf la care se adaugă şi Criţ sunt primele care au fost unite printr-o serie de trasee care în acest moment însumează peste 40 km. La momentul lansării reţeaua va beneficia de indicatoare la fiecare intersecţie. Însă până atunci va trebui să navigăm folosindu-ne de gps.